top of page
086_family_nnfoto.jpg

CSALÁDI és PORTRÉ FOTÓZÁS UDINE

2024. március 14-17.

Négy napot Udine környékén dolgozik Németh Nati az NNfoto photography fotósa. Jelentkezhettek család, portré vagy páros fotózásra kültéren vagy az otthonotokban.

ÁRAK - CSOMAGOK

A fotós csomagokat úgy állítottam össze, hogy mindenki megtalálhassa  a neki megfelelőt.

Ha mégis úgy érezed te valami mást szeretnél, kérlek írj nekem!

016_nnfoto_csaladifotozas.jpg

KIS CSOMAG -295 EUR

 • 1 órás fotózás otthon vagy szabadtéren

 • Átöltözési lehetőség

 • 30 db. kép nagyfelbontásban digitálisan

 • A képek egy alap korrekciót kapnak

 • 10 db. retusált nagyfelbontású kép digitálisan

026_family_nnfoto.jpg

NAGY CSOMAG - 450 EUR

 • 1.5 órás fotózás otthon vagy szabadtéren

 • Átöltözési lehetőség

 • 45 db. kép nagyfelbontásban digitálisan

 • A képek egy alap korrekciót kapnak

 • 15 db. retusált nagyfelbontású kép digitálisan

002_nnfoto_csaladifotozas.jpg

EXTRA CSOMAG - 620 EUR

 • 1.5 órás fotózás otthon vagy szabadtéren

 • Átöltözési lehetőség

 • 75 db. kép nagyfelbontásban digitálisan

 • A képek egy alap korrekciót kapnak

 • 25 db. retusált nagyfelbontású kép digitálisan

 • 20x20 cm-es fotókönyve

110_ZsomborBibor1014_nnfoto_edited.jpg

TUDNIVALÓK A FOTÓZÁSRÓL

Mit kell tudni a CSALÁDI fotózásról?

 

A fotózás nagyjából másfél-két órát vesz igénybe.  A családi fotózás szabadtéren, vagy otthoni környezetben történik. A megbeszélt helyszínen találkozunk, bemutatkozunk, kicsit beszélgetünk, bemelegítünk. Megbeszéljük előre a tematikát is, ami köré a fotózást építjük. Ennek függvényében érdemes az öltözékeket és a kellékeket beszerezni.

 

Mik a feltételei az otthoni riportfotózásnak?

Egyetlen fontos feltétel, hogy legyen legalább egy helyiség aminek nagy ablaka van és természetes fény jön be rajta (nem takarja fa, vagy a szomszéd ház). Ha van nagyobb udvarotok, ami szintén világos, akkor ott is fotózhatunk.

 

Mivel kell készülnöm?

Az otthoni riportfotózás lényege, hogy a saját környezetetekben örökítelek meg titeket, így nem kell különösebben semmi előkészület. Nem kell a fotózáshoz elutazni, a ruhákat bőröndbe pakolni, és a gyereket elrángatni hozzám, amikor a legelmélyültebben játszik éppen :) Ha szeretnél valamilyen tevékenységet a fotókon viszontlátni - pl. Süti sütés, vagy kézműveskedés - akkor arra érdemes előkészülni. De szívesen lefotózom a család egy délelőttjét akár a közös reggelivel kezdve.

 

Tökéletes rendnek és tisztaságnak kell lennie itthon?

NEM! Sokan azért tartanak az otthoni fotózástól, mert úgy gondolják, hogy előtte egy hétig pakolni és takarítani kell. A fotózás során én elsősorban rátok fogok koncentrálni és a technikának köszönhetően nem a környezet hanem a ti lesztek hangsúlyosak. 

 

Mit vegyetek fel a CSALÁDI fotózásra?

 

Nagyon jól mutat a képen, a ha család öltözéke összhangban van egymással. Itt nem feltétlenül arra kell gondolni, hogy mindenkin egyforma ruha van, hanem inkább arra, hogy a színek harmóniában vannak, esetleg egy-egy motívum mindenkin megjelenik. A CSALÁDI fotózás során lehetőségetek van átöltözni, így hozhattok egy lazább és egy elegánsabb szettet, vagy akár egy vicces összeállítást is, esetleg a kedvenc csapatotok színeiben, mezében is jöhettek. Ha végképp nincs ötletetek, hogy mit vegyetek fel, akkor érdemes körülnéznetek ITT.

 

Mivel készüljetek, mit hozzatok magatokkal?

 

Miután a fotózás tematikáját, helyszínét megbeszéltük, a kellékeket is ehhez érdemes igazítani, ebben mindig segítek, szívesen ötletelek veletek.

Ha megoldható a gyerekek a fotózás előtt egyenek, igyanak, ha van rá lehetőség, akkor olyan időpontot válasszatok, ami nem ütközik a kicsik alvás idejével. A fotózás során semmiképp ne egyenek csokit, maszatos dolgokat, mert a szájukról ugyan le tudjuk törölgetni, de ruhájukon és a fogaikon nyomot hagyhat. A fotózás után amúgy is jól jön egy-egy finom falat, hagyjuk ezeket akkorra.

 

Mikor kapjuk meg a képeket?

 

A fotókat kiválogatom, egy alap korrekció után egy webgalériába feltöltöm, ennek a címét emailben küldöm el nektek a fotózás után kb. 1 héttel. Ezeket a képeket már letölthetitek és használhatjátok. A képeket nagyfelbontásban (ebből tudtok előhívatni, nyomtatni) és internetre optimalizálva is átadom. Ebből a galériából tudjátok kiválasztani a retusált képeket, amiket rendelni szeretnétek. Miután leadtátok a rendelést, a képeket kidolgozom, retusálom és elküldöm a linket, ahonnan le tudjátok tölteni a fotókat.

 

Mikor kell fizetnünk?

 

A fotózás lefoglalásakor 100 eurót kérek, a fennmaradó összeg első feléd a fotózás napján, a második felét a képek átadásakor kérem.

 

Mit jelent a képek retusálása?

 

A családi képeket csak minimális mértékben szoktam retusálni. A nagyon feltűnő és zavaró bőrhibákat, sebeket retusálom, egy picit a színeket, kontrasztot állítom, de a lényeg, hogy természetes hatása legyen a képnek.

bottom of page