top of page
110_ZsomborBibor1014_nnfoto_edited.jpg

TUDNIVALÓK A FOTÓZÁSRÓL

Mit kell tudni a CSALÁDI fotózásról?

 

A fotózás nagyjából egy órát vesz igénybe.  A családi fotózás műteremben, szabadtéren, vagy otthoni környezetben történik. A megbeszélt helyszínen találkozunk, bemutatkozunk, kicsit beszélgetünk, bemelegítünk. Megbeszéljük előre a tematikát is, ami köré a fotózást építjük. Ennek függvényében érdemes az öltözékeket és a kellékeket beszerezni.

 

Mit vegyetek fel a CSALÁDI fotózásra?

 

Nagyon jól mutat a képen, a ha család öltözéke összhangban van egymással. Itt nem arra kell gondolni, hogy mindenkin egyforma ruha van, hanem inkább arra, hogy a színek harmóniában vannak, esetleg egy-egy motívum mindenkin megjelenik. A CSALÁDI fotózás során lehetőségetek van átöltözni, így hozhattok egy lazább és egy elegánsabb szettet, vagy akár egy vicces összeállítást is, esetleg a kedvenc csapatotok színeiben, mezében is jöhettek. Ha végképp nincs ötletetek, hogy mit vegyetek fel, akkor érdemes körülnéznetek ITT. Kérhetitek Mondovics Tyra szín és stílus tanácsadó segítségét is: https://mondovicstyra.hu/

 

Mivel készüljetek, mit hozzatok magatokkal?

 

Miután a fotózás tematikáját, helyszínét megbeszéltük, a kellékeket is ehhez érdemes igazítani, ebben mindig segítek, szívesen ötletelek veletek.

A gyerekek a fotózás előtt egyenek, igyanak. A fotózás során kérlek, hogy a gyerekek ne egyenek. A csokit, maszatos dolgokat, a szájukról ugyan le tudjuk törölgetni, de ruhájukon és a fogaikon nyomot hagyhat. Illetve az a tapasztalatom, hogy a nasik előkerülése legtöbbször konfliktust okoz. A fotózás után amúgy is jól jön egy-egy finom falat, hagyjuk ezeket akkorra. Ha van rá lehetőség, akkor olyan időpontot válasszatok, ami nem ütközik a kicsik alvás idejével, fontos hogy a gyerekek kipihenten érkezzenek.

Mikor kell kiválasztanunk a csomagot és mikor kell fizetnünk?

 

A fotózás lefoglalásakor 20.000 Ft-ot kérek. Jelezhetitek előre, hogy melyik csomag szimpatikus, de ez természetesen a válogató galéria láttán módosítható. A legkisebb csomag árát legkésőbb a fotózás során ki kell fizetni. 

Mikor kapjuk meg a képeket?

 

A fotókat előválogatom és egy webgalériába feltöltöm, ezt a linket küldöm el nektek a fotózás után maximum 5 nappal. Ebből a galériából tudjátok kiválasztani a  képeket, amiket rendelni szeretnétek. Miután leadtátok a rendelést, a képeket kidolgozom, retusálom és elküldöm a linket, ahonnan le tudjátok tölteni a fotókat. A válogatásra 10 napotok van. Ha nehézséget okoz a válogatás, szívesen segítek.

Módosíthatjuk-e a foglalás időpontját?

 

Természetesen van lehetőség időpontot módosításra, tudom hogy egy családban bármi közbe jöhet. Le is mondhatjátok a fotózást, de a foglalót nem tudom ebben az esetben vissza adni. Viszont egy éven belül egy  egy másik fotózás árába beszámítom.

Mit jelent a képek retusálása?

 

A családi képeket csak minimális mértékben szoktam retusálni. A nagyon feltűnő és zavaró bőrhibákat, sebeket retusálom, egy picit a színeket, kontrasztot állítom, de a lényeg, hogy természetes hatása legyen a képnek. Az anyukák kérhetnek egy kis extra retust, de még jobb, ha igénybe veszitek profi sminkes segítségét. 

Mik a feltételei az otthoni riportfotózásnak?

Egyetlen fontos feltétel, hogy legyen legalább egy helyiség aminek nagy ablaka van és természetes fény jön be rajta (nem takarja fa, vagy a szomszéd ház). Ha van nagyobb udvarotok, ami szintén világos, akkor ott is fotózhatunk.

 

Mivel kell készülnöm az otthoni fotózásra?

Az otthoni riportfotózás lényege, hogy a saját környezetetekben örökítelek meg titeket, így nem kell különösebben semmi előkészület. Nem kell a fotózáshoz elutazni, a ruhákat bőröndbe pakolni, és a gyereket elrángatni hozzám, amikor a legelmélyültebben játszik éppen :) Ha szeretnél valamilyen tevékenységet a fotókon viszontlátni - pl. Süti sütés, vagy kézműveskedés - akkor arra érdemes előkészülni. De szívesen lefotózom a család egy délelőttjét akár a közös reggelivel kezdve.

NEM kell tökéletes rendnek és tisztaságnak lenni! Sokan azért tartanak az otthoni fotózástól, mert úgy gondolják, hogy előtte egy hétig pakolni és takarítani kell. A fotózás során én elsősorban rátok fogok koncentrálni és a technikának köszönhetően nem a környezet, hanem a ti lesztek hangsúlyosak. 

bottom of page